Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van haaruitval?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 februari 2007
Negatieve stress
| 12/02/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Negatieve stress Als we over stress spreken, gaat het meestal over negatieve stress. Stress op zich is niets slecht. Het is nodig om efficiënt te kunnen leven en werken.

De gevolgen van negatieve stress
Het is pas als het als negatief wordt ervaren dat problemen de kop kunnen opsteken. Negatieve stress ontstaat wanneer iemand zich bedreigd voelt door een gebeurtenis (bv. een sterfgeval) of een situatie (bv. een slechte relatie met de baas) uit de omgeving en die niet de baas kan. Deze stressoren kunnen zich op verschillende vlakken voordoen: fysisch (bv. lawaai, een drukke verkeersweg), psychisch (een ruzie,...) of sociaal (dreigende werkloosheid,...). Het gaat dus om externe invloeden die een gevoel van onrust en spanning veroorzaken.
Dagelijks komen honderden, duizenden stimuli op ons af. Onze reactie hierop, ons gedrag wordt bepaald door de manier waarop we die stimuli beoordelen. De reden waarom zoveel mensen vandaag met negatieve stress worden geconfronteerd ligt in het eenvoudige feit dat we een aantal voedingstoffen missen waardoor we mentaal niet sterk genoeg zijn om stresstoestanden voor een groot deel uit ons leven te bannen.

Stress (algemeen)
Stress verergert darmproblemen

 

lijn