Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 november 2016
Omega-3 herstelt na hartinfarct
| 03/11/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Omega-3 herstelt na hartinfarct Patiënten die een hartaanval achter de rug hebben, blijven onder een verhoogde dreiging op hartproblemen leven. Volgens een publicatie in het hooggewaardeerde vakblad Circulation kan een fikse dosis omega-3 het risico op hartklachten verminderen. Gedurende zes maanden nam een groep hartpatiënten een supplement met omega-3-vezturen, een andere groep kreeg een placebo. In de groep van patiënten die omega-3 namen, konden onderzoekers vermindering van littekenweefsel in het hart vaststellen. Ook de pompcapaciteit verbeterde.

Een hartaanval ontstaat door een blokkade van bloedvaten naar het hart zodat een deel van het hartweefsel onder zuurstoftekort komt te staan. Voor hartpatiënten komt het erop aan om na een hartaanval het hart zo goed als mogelijk te herstellen. Slechte genezing van hartweefsel leidt tot littekenweefsel dat het hart verzwakt en dat hartritmestoornissen kan veroorzaken. Een juiste combinatie van supplementen, zoals co-enzym Q10 en omega-3, zal het genezingsproces optimaliseren.

Hartritmestoornissen: preventie
Geef je hart de optimale bescherming!

Lees ook:
Sterk hart beschermt tegen alzheimer
Olijfolie: zo gezond voor het hart
Vitamine B1 voor een sterker hart

Bronnen:
Heydari B, Abdullah S, Pottala JV et al. Effect of Omega-3 Acid Ethyl Esters on Left Ventricular Remodeling After Acute Myocardial Infarction: The OMEGA-REMODEL Randomized Clinical Trial. Circulation. 2016 Aug 2;134(5):378-91

 

lijn