Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
24 februari 2009
Psoriasis, voeding, zon, stress en fytotherapie.
| 24/02/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Psoriasis, voeding, zon, stress en fytotherapie. Mensen die aan psoriasis lijden doen er goed aan ook veel verse groenten en fruit te eten. Het is beter geen rood vlees, bereide vleeswaren of geraffineerde voeding meer te gebruiken. Geef de voorkeur aan volle granen. Let ook op met witte suiker, koffie en alcohol. Opteer voor vette vissoorten zoals zalm, sardienen, makreel omwille van hun omega-3. Men kan ook visolie supplementen gebruiken. Gebruik zeker probiotica. De zon is goed voor iedereen, maar zeker voor de psoriasispatiënt. De zon beschikt over alkaliserende eigenschappen (maakt het lichaam minder zuur). Aangezien er bij ons onvoldoende zonlicht is, kan men ook opteren voor zonnebanken gedurende de donkere, koude maanden. Opletten voor iedere vorm van roodheid op de huid.

Stress onder al zijn vormen moet vermeden worden. Yoga, ademhalingsoefeningen of een rustgevende wandeling in de natuur, vermindert de spanningen en de psoriasisopstoten. Vergeet tot slot ook niet dat sommige planten een zuiverende werking hebben op de lever en op die manier de psoriasispatiënten helpen. Denk vooral aan Mariadistelextracten.

Hoe kan men de psoriasisaanvallen verminderen?
Stress verergert darmproblemen

Bronnen:
Kircik LH, Liu C, Goffe BS. Treatment of moderate to severe plaque psoriasis with concomitant efalizumab and narrow-band ultraviolet B phototherapy. J Drugs Dermatol. 2008 Oct;7(10):947-52.

Schmid-Ott G, Jaeger B, Boehm T, Langer K, Stephan M, Raap U, Werfel T. Immunological effects of stress in psoriasis. Br J Dermatol. 2009 Jan 28.

 

lijn