Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 augustus 2013
Rooibos: gezond en verkwikkend voor iedereen
| 30/08/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Rooibos: gezond en verkwikkend voor iedereen Koffie en thee zijn bij ons gangbare warme dranken, maar Zuid-Afrikanen zijn liefhebbers van rooibosthee. Rooibos wordt uitsluitend in Zuid-Afrika geteeld, maar krijgt meer en meer internationale belangstelling. Voor de thee gebruikt men de naaldachtige blaadjes die tijdens verwerking bruinrood worden. Over de gezondheidseffecten van rooibos is veel minder bekend dan van koffie of thee. Rooibos bevat geen cafeïne, dat is al een groot voordeel voor vele mensen die daar last van ondervinden.

Rooibos is erg rijk aan antioxidanten en bevat unieke bioactieve stoffen. Zes kopjes rooibosthee per dag verminderen oxidatieve schade in het lichaam bij personen die een hoger cardiovasculair risico hebben. Rooibosthee verbetert ook de verdeling van cholesterol in het lichaam: meer HDL, maar minder LDL.
Net zoals groene thee kan een kopje rooibosthee dus een goede bijdrage leveren aan onze dagelijkse gezondheid.

Hoe gezonder eten?
Hoe ontstaat kanker?

Meer lezen
Ondersteun de lever met antioxidantena>
Oxidatieve stress

Bronnen:
Marnewicka JL, Rautenbacha F et al. Effects of rooibos (Aspalathus linearis) on oxidative stress and biochemical parameters in adults at risk for cardiovascular disease. Journal of Ethnopharmacology 133 (2011) 46–52

 

lijn