Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 mei 2014
Roundup in opspraak!
| 08/05/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Roundup in opspraak! Glyfosaat, de onkruidverdelger dat onder andere in Roundup zit, is niet zo veilig als bedrijven zoals Monsanto beweren. Al in de jaren negentig verspreidde Monsanto de mythe dat glyfosaat biologisch goed afbreekbaar is (en toen al werden rechtszaken tegen hen gespannen om die claim aan te vechten). De laatste jaren zijn tal van onheilsberichten verschenen rond dit pesticide.

Twee Amerikaanse verenigingen hebben moedermelk laten testen in laboratoria. Wat bleek: in 3 van de 10 stalen zaten hoge concentraties van glyfosaat. Voor een stof die biologisch afbreekbaar zou zijn, is dat onmogelijk. De concentraties in de urine zijn zelfs tien keer hoger dan die van Europese burgers.

Deze studie is geen formele studie zoals die aan universiteiten gedaan wordt. De resultaten moeten dus bevestigd worden door neutrale onderzoekers. Onwaarschijnlijk zijn deze bevindingen niet: glyfosaat wordt steeds vaker in het milieu teruggevonden en sommige onderzoekers spreken van hormonale effecten. Dat betekent dat slechts lage concentraties nodig zijn om schadelijke effecten uit te oefenen.
De Nederlandse autoriteiten hebben ondertussen Roundup voor particulier gebruik verboden.

De eenvoud van het leverreinigend diëet
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
Voorkom leverkanker

Lees ook:
Shampoos en borstkanker
Zijn GGO's veilig voor de volksgezondheid?
Multi beschermt vrouwen met borstkanker

Bronnen:
www.momsacrossamerica.com
www.sustainablepulse.com

 

lijn