Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 oktober 2017
Rust, fruit en vitaminen tegen wintervirussen
| 30/10/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Rust, fruit en vitaminen tegen wintervirussen De beste manier om winterkwalen als griep, buikgriep, bronchitis, verkoudheden (en andere virale aandoeningen) te voorkomen is het afweersysteem van het lichaam optimaal te versterken. Probeer - in de mate van het mogelijke - iedere vorm van overbelasting (mentaal en fysiek) te voorkomen. Zorg voor voldoende (nacht)rust.
Mensen die al ziek zijn, doen er best aan behalve te rusten ook het lichaam te zuiveren. Dit kan op een smakelijke manier. Vervang een tot twee dagen uw dagelijkse maaltijden door fruit of fruitsappen. Het komt er immers op aan de ziektekiemen zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen. Fruit speelt hierin een cruciale rol. Zorg tevens voor een goede darmwerking.

Vergeet niet dat 70 procent van het menselijk afweersysteem zich in de dunne darm bevindt. Maar ook op die plaats kunnen de ziektekiemen zich verder ontwikkelen. Het is dus belangrijk om constipatie te voorkomen. Mariadistel, artisjok of vitamine C kunnen de essentiële hulp bieden.

Vlierbessensiroop is zeer efficiënt tegen griep
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Meer lezen:
Cranberry verhoogt de afweer tegen virussen
Groente- en fruitconcentraat tegen verkoudheid
Meditatie en sporten beschermen tegen hinderlijke wintervirussen

Bronnen:
Hamer DH, Sempértegui F, Estrella B, Tucker KL, Rodríguez A, Egas J, Dallal GE, Selhub J, Griffiths JK, Meydani SN. Micronutrient Deficiencies Are Associated with Impaired Immune Response and Higher Burden of Respiratory Infections in Elderly Ecuadorians.
J Nutr. 08 12

 

lijn