Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 november 2017
Symptomen van het carpale tunnel syndroom
| 27/11/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Symptomen van het carpale tunnel syndroom De eerste symptomen kunnen zijn pijn in de pols en hand en tinteling van de vingers (behalve de pink). De pijn kan uitstralen tot in de arm of schouders. Patiënten kunnen ook een gevoel van zwakheid ervaren in de pols en een neiging hebben om dingen te laten vallen. Het gevoel van zwakheid gaat ook gepaard met een pijngevoel.
Symptomen kunnen zich niet alleen voordoen als de hand wordt gebruikt maar ook als die in rust is. De pijn kan ook 's nachts optreden na het naar bed gaan.
In sommige gevallen doen werkgebonden symptomen van het carpale tunnel syndroom, zoals terugkerende en aanhoudende pijn, 'doof'gevoel, tintelingen en zwakheid van de handen zich het eerst voor buiten het werk. Men kan met de symptomen geconfronteerd worden tijdens het autorijden of op het ogenblik dat men een telefoon wil aannemen. Het kan ook zeer moeilijk en pijnlijk zijn om zelfs lichte voorwerpen te grijpen.

Vrouwen krijgen veel meer last van het carpale tunnel syndroom vlak voor de menstruatie, gedurende de laatste maanden van een zwangerschap en kort na de bevalling.
Personen met een verhoogd risico zijn mensen die dagelijks beeldschermwerk verrichten, schrijnwerkers, kassiersters, inpakkers, bandwerkers, mecaniekers, vioolspelers, schrijvers en mannen en vrouwen die met machines werken die trillingen veroorzaken.

Hoe beperk je het risico op het ontstaan van het carpale tunnel syndroom?

Meer lezen:
Zes natuurlijke pijnstillers
Liponzuur verlicht pijn aan carpale tunnel
Populaire pijnstiller grootste oorzaak van leverschade!

Bronnen:
Paget J. The first description of carpal tunnel syndrome. J Hand Surg [Br]. 07 apr;32(2):195-7.

 

lijn