Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
6 juni 2019
Tips voor mensen met psoriasis
| 06/06/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Tips voor mensen met psoriasis Psoriasis is een huidziekte waarbij de huidcellen zich veel te snel vermenigvuldigen. De huid kleurt rood en huidschilfers hopen zich op. Enkele dagdagelijkse tips om deze symptomen te verlichten:

- Neem dagelijks een bad, dat helpt om de huidschilfers te verwijderen en de eczeem te verminderen. Gebruik olie of 'colloïdaal havermout' (zeer fijn gemalen havermout), maar vermijd heet water en sterke, prikkelende zeepproducten. Gebruik na het baden een vochtinbrengend huidproduct, bv. een natuurlijke olie, om uitdroging van de huid tegen te gaan.

- Gebruik 's nachts een plastic folie op de ontstoken plekken.

- Een beetje zonlicht werkt helend, maar te veel zon werkt averechts. Zoek dus regelmatig de zon op, maar vermijd langdurige blootstelling aan de zon.

- Een gezond dieet is des te belangrijker wanneer je aan een chronische ziekte lijdt. Eet veel groenten en fruit. Mogelijk zijn er voedingsmiddelen waaraan je extra gevoelig bent en die psoriasis opflakkeringen veroorzaken. Hou daarom een voedingsdagboek bij.

- Mogelijk zijn er andere 'triggers' betrokken die tot opflakkeringen van psoriasis leiden. Stress, infecties, overdreven alcoholconsumptie en roken zijn triggers die betrekkelijk vaak voorkomen bij patiënten met psoriasis.

Hoe kan men de psoriasisaanvallen verminderen
Slijmvliesproblemen oplossen

Meer lezen:
Gezonde voordelen van amandelolie
Ontgiftig uw lichaam regelmatig bij psoriasis
Bij droge huid maximum een stortbad per dag!

Bronnen:
Mayo Clinic. http://www.mayoclinic.com/health/psoriasis/DS00193
Gelmetti C. Therapeutic moisturizers as adjuvant therapy for psoriasis patients. Am J Clin Dermatol. 09;10 Suppl 1:7-12

 

lijn