Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 juli 2017
Venkel voor een vlotte overgang
| 19/07/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Venkel voor een vlotte overgang Venkel vermindert de klachten te wijten aan menopauze, en doet dit met een minimum aan risico op bijwerkingen. Een Iraanse studie vond vermindering van de veel voorkomende menopauze-symptomen, met name opvliegers, slapeloosheid, droge vagina en gevoel van angst. Venkel is daarmee een van de vele natuurlijke remedies die een alternatief zijn voor hormoontherapie, een behandeling waarvoor vrouwen met hoofdzakelijk milde klachten niet in aanmerking komen.

De Iraanse studie telde 79 vrouwen die tweemaal per dag een capsule met 100 mg venkel (of placebo namen). Venkel bevat fyto-oestrogenen, plantaardige stoffen met een werking die op oestrogeen lijkt. Dit is een eerste ernstige studie die rond venkel en menopauze gedaan werd, maar een betere studie moet volgen om effecten en eventuele bijwerkingen op lange termijn te bepalen.

Hoe menopauzeklachten verminderen?
Slijmvliesproblemen oplossen

Lees ook:
Aromatherapie helpt je door de menopauze
Venkel heeft voedend effect op de vagina
Natuurlijke hulpmiddelen tijdens de menopauze

Bronnen:
Rahimikian F, Rahimi R et al. Effect of Foeniculum vulgare Mill. (fennel) on menopausal symptoms in postmenopausal women: a randomized, triple-blind, placebo-controlled trial. Menopause. 2017 May 15. doi: 10.1097/GME.0000000000000881

 

lijn