Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
22 november 2010
Vrouwelijke hormonen zorgen voor meer migraine !
| 22/11/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Vrouwelijke hormonen zorgen voor meer migraine ! Eén miljoen mensen hebben ‘pijnlijke kopzorgen’. Ze krijgen regelmatig te maken met migraine. Vrouwen zijn driemaal meer slachtoffer van migraine dan mannen. Dat heeft volgens endocrinologen (hormoonspecialisten) vooral te maken met de maandelijkse menstruatiecyclus. De oestrogeenschommelingen die tijdens de cyclus voorkomen maken van vrouwen ‘bevoorrechte’ migrainedoelwitten.

Waarom veroorzaken oestrogeenschommelingen hormonaal gerelateerde migraine?
Volgens wetenschappelijk onderzoek krijgen 5 tot 8 procent van de vrouwen iedere maand migraine aanvallen door de sterke daling van de oestrogeenproductie die samenvalt met het begin van de menstruatie. Volgens Amerikaanse onderzoekers is een tekort aan magnesium een belangrijke oorzaak. Ze stelden een zeer groot tekort aan magnesium vast bij 45 procent van de vrouwen die zich in hun menstruatiecyclus bevonden. Buiten de menstruatie periode bedroeg het zeer grote tekort aan magnesium slechts 14 procent. Deze resultaten doen vermoeden dat een magnesiumtekort een rol kunnen spelen bij hormoon gerelateerde migraine.

Elimineer uw tekort aan magnesium

Bronnen:
Sulak P, Willis S, Kuehl T, Coffee A, Clark J. - Headaches and oral contraceptives: impact of eliminating the standard 7-day placebo interval.Headache. 2007 Jan;47(1):27-37

 

lijn