Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
Neen 16%
 
Natuurlijke weerstand-versterkers 66%
 
Vaccin(s) 3%
 
Combinatie 16%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 oktober 2021
Minder sterfte door harfalen met Q10
| 21/10/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Minder sterfte door harfalen met Q10 Het resultaat van een onderzoek bij hartpatiënten die, naast hun standaard behandeling, ook een supplement van co-enzym Q10 kregen, toont aan dat dit een veilige manier is om de symptomen te verminderen en dat het percentage van overleving significant verbetert bij deze groep patiënten. De resultaten werden gepubliceerd in het bekende Journal of the American College of Cardiology.

De reden waarom een aanvulling op de standaard behandeling met een natuurlijke stof zoals co-enzyme Q10 dergelijke significante verbeteringen kan brengen bij patiënten die lijden aan chronisch hartfalen of hartinsufficiëntie, is eenvoudig. Het toevoegen van Q10 op de standaardbehandeling verbetert het energie-metabolisme van het hart, wat zorgt voor een betere pompkracht van de hartspier en een vermindering van de symptomen bij de patiënt.

Hartproblemen voorkomen
Hartritmestoornissen: preventie

Lees ook:
Leef lang en gezond met Q10</a>
Olijfolie: supergezond voor het hart
Eet meer koolsoorten, zoals broccoli enz… voor je hart!

Bronnen:
The Effect of Coenzyme Q10 on Morbidity and Mortality in Chronic Heart Failure. Results From Q-SYMBIO: A Randomized Double-Blind Trial. Svend A. Mortensen et al. Journal of the American College of Cardiology, Heart Failure, online 10.14
Di Lorenzo A et al. Clinical Evidence for Q10 Coenzyme Supplementation in Heart Failure: From Energetics to Functional Improvement.J Clin Med 2020 Apr 27;9(5):1266.

 

lijn