Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 maart 2015
B-vitaminen zuiveren het lichaam van DDT
| 17/03/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
B-vitaminen zuiveren het lichaam van DDT DDT, een pesticide die bij ons niet meer gebruikt wordt, verhoogt het risico op een miskraam. Onderzoekers van het John Hopkins Instituut hebben bij Chinese vrouwen ontdekt dat B-vitaminen de schadelijke effecten van DDT kan inperken. Het risico op een miskraam halveert wanneer er voldoende foliumzuur, vitamine B12 en vitamine B6 in het serum aanwezig is.

De onderzoekers volgden hiervoor bijna 400 zwangerschappen van Chinese vrouwen in de vroegste zwangerschapsperiode. Vaak beseffen vrouwen dan nog niet dat ze zwanger zijn, maar wetenschappers kunnen dat via urinestalen wel op tijd te weten komen. Tijdens die periode is het risico op een meestal onopgemerkte miskraam ook erg groot.
DDT wordt in China al sinds 1984 niet meer gebruikt maar blijft hardnekkig in ons milieu en voeding zitten vanwege de slechte biologische afbreekbaarheid.

Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
De eenvoud van het leverreinigend diëet

Meer lezen:
Pesticiden oorzaak van alzheimer?!
Veiligheid van pesticiden nooit aangetoond
Roundup in opspraak!

Bronnen:
Ouyang F, Longnecker MP, Venners SA et al. Preconception serum 1,1,1-trichloro-2,2,bis(p-chlorophenyl)ethane and B-vitamin status: independent and joint effects on women's reproductive outcomes. Am J Clin Nutr. 2014 Dec;100(6):1470-8

 

lijn