Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
7 oktober 2019
De naturopaat is goed voor u
| 07/10/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
De naturopaat is goed voor u Mannen en vrouwen die zowel hun huisarts als een natuurgeneeskundige (naturopaat) bezoeken, zijn beter af dan zij die enkel hun huisarts frequenteren. Volgens een Canadees onderzoek kreeg 7,7% van de naturopaat-bezoekers een hartaandoening, bij de andere groep was dat 10,8%. Het risico op metabool syndroom daalde met 16% in de naturopathie-groep.

Naturopathische therapeuten geven intensieve voedings- en leefstijladviezen aan hun patiënten, al dan niet begeleid met voorschrijven van voedingssupplementen. Veel voorgeschreven supplementen zijn omega-3-vetzuren, oplosbare vezels, co-enzym Q10 en plantensterolen. Voor de onderzoekers onderstreept deze studie het belang van voeding en leefstijl, en hoe we de patiënt moeten overtuigen om een betere leefstijl aan te nemen in het dagdagelijkse leven. Factoren waarop de huisarts nog te weinig kan inspelen bij zijn patiënten.

Hartproblemen voorkomen
Hoe voorkom je diabetes?

Meer lezen
WGO roept op tot gezonde voeding
De neveneffecten van medicamenten
Bewegen beste remedie tegen metabool syndroom

Bronnen:
Seely D, Szczurko O et al. Naturopathic medicine for the prevention of cardiovascular disease: a randomized clinical trial. CMAJ 13. DOI:10.1503

 

lijn