Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
22 juli 2019
Fenegriekzaad vermindert symptomen parkinson
| 22/07/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Fenegriekzaad vermindert symptomen parkinson Fenegriekzaad is een veelbelovende remedie tegen de ziekte van Parkinson. Een supplement met 300 mg extract uit fenegriekzaad zorgde ervoor dat patiënten na zes maanden slechts een lichte achteruitgang ervoeren van hun toestand, terwijl patiënten die enkel L-Dopa namen, een achteruitgang van 13% ondervonden. Er waren geen bijwerkingen aan het gebruik van het extract verbonden.

Bij Parkinson-dementie geraakt een deel van de hersenen beschadigd die de motoriek van het lichaam beheerst. Door die schade hebben parkinsonpatiënten ook een tekort aan dopamine, vandaar dat artsen altijd L-dopa voorschrijven om de symptomen te onderdrukken. L-dopa beschermt de hersenen echter niet tegen verder verval. Mogelijk ligt de gunstige werking van fenegriek wel bij hersenbeschermende eigenschappen.

Parkinson: Hoe het risico verkleinen?
Hoe voorkom je hersenveroudering ?

Meer lezen:
De 6 vormen van dementie
Voeding en supplementen tegen Parkinson
Fenegriek verhoogt testosteron en libido man

Bronnen:
Nathan J, Panjwani S et al. Efficacy and safety of standardized extract of Trigonella foenum-graecum L seeds as an adjuvant to L-dopa in the management of patients with Parkinson’s disease. Phytother Res. (13)

 

lijn