Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 december 2010
Medicijnen verzwakken het afweersysteem van de mens
| 14/12/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Medicijnen verzwakken het afweersysteem van de mens Geneesmiddelen zijn goed om ziektebeelden mee te bestrijden. Dat neemt echter niet weg dat ze net als stress, luchtvervuiling, alcohol en gedenatureerd voedsel het immuunsysteem van iedere man en vrouw verzwakken zodat nieuwe ziekten kunnen toeslaan.
Medicijnen elimineren levensnoodzakelijke vitaminen en mineralen uit het lichaam. Geneesmiddelen die hier een zeer duidelijke rol in spelen zijn antibiotica, ontstekingsremmende producten, bloeddrukverlagers, cholesterolremmers, de pil en hormoon vervangende therapieën met chemische medicijnen.

Al deze geneesmiddelen zorgen voor een tekort aan vitaminen en mineralen die op hun beurt nieuwe gezondheidklachten kunnen veroorzaken. Antibiotica staan er voor bekend dat ze de darmflora ernstig beschadigen. Hetzelfde geldt voor chemische laxeermiddelen.
De klassieke aspirine put de kaliumreserve van het lichaam uit, waardoor er teveel zuurvorming ontstaat met de daar aan gekoppelde spijsverteringsklachten.
Alcohol liquideert alle zenuwbeschermende vitamine B reserves uit het menselijk lichaam.

Weerstand verhogen bij kinderen
Het mysterie van prebiotica, probiotica en synbiotica
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Bronnen:
Ross Peltn, Ph.D., C.N., James B. La Valle, N.D., C.N.; Ernest B. Hawkins et Daniel L. Krinsky,
Drug-induced nutrient depletion handbook

 

lijn