Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Versterkt u actief uw weerstand?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 januari 2012
Meergranen niet hetzelfde als 'volgranen'
| 10/01/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Meergranen niet hetzelfde als 'volgranen' In een volkorenbrood zijn de volledige graankorrels verwerkt (volle granen). Ze bevat daarom meer vezels en veel meer voedingsstoffen dan wit brood.
Een meergranenbrood bevat ingrediënten van meerdere soorten granen (tarwe, rogge, lijnzaad, zonnebloempitten, haver ...). Het brood ziet er donker uit, toch is de kans groot dat het vooral met geraffineerde granen bereid is. Vandaar dat meergranenbroden erg luchtig kunnen zijn.

De hele zaden die in een meergranenbrood verwerkt worden, zijn evenmin erg interessant. Die worden immers niet verteerd, tenzij je erop knabbelt.
Een vuistregel is: hoe zwaarder het brood, hoe meer vezels het bevat, en hoe 'voller' het brood. Je zult er automatisch minder van eten, wat dus ook goed is voor de lijn.

Hoe gezonder eten?
Gezond vermageren, hoe doe je dat?

Meer lezen
Wit brood veroorzaakt ongezond vet

 

lijn