Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 mei 2013
Pycnogenol vermindert menstruatiepijn
| 14/05/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Pycnogenol vermindert menstruatiepijn Het voedingssupplement Pycnogenol verbetert de levenskwaliteit van vrouwen die last hebben van menstruatiepijn. Een Japans klinisch onderzoek waar 116 dames aan deelnamen levert hierover een wetenschappelijk bewijs. Vrouwen die een week voor de menstruatie tweemaal per dag 30 milligram gestandaardiseerde Pycnogenol innamen, hadden duidelijk minder pijn. Ze hoefden geen gebruik te maken van de klassieke pijnstillers. Pycnogenol beschikt over ontstekingswerende eigenschappen en is een krachtige antioxidant. Pycnogenol blokkeert verder de productie van prostaglandines.

Kort voordat de menstruatie begint, produceren cellen in de binnenwand van de baarmoeder, grote hoeveelheden prostaglandines. Wanneer deze cellen afbreken gedurende de menstruatie, worden de prostaglandines vrijgegeven. Ze vernauwen de bloedvaten in de baarmoeder en doen haar spierlaag samentrekken, wat pijnlijke krampen veroorzaakt. Sommige van de prostaglandines komen ook binnen in de bloedsomloop, en veroorzaken hoofdpijn, misselijkheid, braken, en diaree.

IJzeraanvoer optimaliseren

Lees ook:
Zink en pijnlijke menstruatie
Essentiële vetzuren verminderen premenstruele ongemakken

Bronnen:
Suzuki N, Uebaba K, et al. French Maritime Pine Bark Extract Significantly Lowers the Requirement for Analgesic Medication in Dysmenorrhea: A Multicenter, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. J Reprod Med, 08;53;338–346.

 

lijn