Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 februari 2021
Slapen beschermt tegen aderverkalking
| 08/02/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Slapen beschermt tegen aderverkalking Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond dat een extra uur slaap per etmaal het risico op het ontstaan van arteriosclerose (aderverkalking) aanzienlijk doen dalen. Arteriosclerose is een van de belangrijkste symptomen die kunnen leiden naar een hartinfarct. Aderverkalking betekent, zoals het woord het eigenlijk al duidelijk maakt, dat de vaatwand minder elastisch wordt en verhardt.

Onderzoek bij 495 vrijwilligers in de leeftijdscaterogie tussen veertig en vijftig jaar toonde aan dat mensen die minder dan vijf uur slapen per nacht 27 procent meer kans hebben om op relatief vroege leeftijd aan arteriosclerose te lijden.
Mannen en vrouwen die meer dan zeven uur per nacht kunnen slapen reduceren dit risico tot 6 procent. Een gezonde slaap zorgt voor een herstelfase van hart- en bloedvaten. Het hart van kortslapers krijgt die kans meestal niet.

Hoe je bloedvaten sterk houden?
Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap

Meer lezen:
Slaappil voor betere nachtrust?
Eet meer koolsoorten, zoals broccoli enz… voor je hart!
Aderverkalking vertragen met natuurlijke voedingsstoffen

Bronnen:
Drager LF, Bortolotto LA, Krieger EM, Lorenzi-Filho G. Additive effects of obstructive sleep apnea and hypertension on early markers of carotid atherosclerosis. Hypertension. 09 01;53(1):64-9.

 

lijn