Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 december 2009
Symptomen van acute en chronische zwakte
| 21/12/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Symptomen van acute en chronische zwakte Een aanval van acute zwakte gaat gepaard met lichamelijke, geestelijke en intellectuele symptomen. Acute zwakte is een normaal en fysiologisch fenomeen dat na enkele rustige dagen automatisch terug verdwijnt. De zwakte en de vermoeidheid worden immers veroorzaakt door een te zware werkagenda. Mensen die verzwakt zijn klagen veel over slaapproblemen, tijdelijke moeilijkheden met het geheugen, sterke stemmingswisselingen die kunnen variëren tussen apathie tot agressiviteit. Een groot aantal verzwakte mannen en vrouwen lijden ook tijdelijk aan eetstoornissen.

Indien men de signalen van een acute zwakte negeert, bestaat de kans dat de vermoeidheid chronisch wordt. Rusten alleen is vanaf dat ogenblik niet meer voldoende om terug vitaal te worden. Chronisch vermoeide personen zijn ook sneller het slachtoffer van een groot aantal aandoeningen zoals infecties, kanker, hormonale ziektebeelden, depressiviteit en cardiovasculaire aandoeningen. Chronische zwakte heeft gelukkig in drie kwart van de gevallen een functionele achtergrond. Overwerkte mensen moeten bij chronische vermoeidheid eerst een lange herstelperiode respecteren om daarna terug aan de slag te kunnen met een minder beladen werkagenda.

* Hoe ijzertekort voorkomen ?
* Nooit meer moe, hoe doe je dat ?

Bronnen:
Tohno S, Azuma C, Tohno Y, Moriwake Y, Izu A, Kumai T, Minami T.
Increases of calcium, phosphorus, and magnesium in both the right and left fibrous trigones of human heart with aging. / Biol Trace Elem Res.

Multivitamins. Answers to common questions.
Mayo Clin Womens Healthsource.

 

lijn