Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 december 2020
Synbiotica voor zwaarlijvige kinderen
| 14/12/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Synbiotica voor zwaarlijvige kinderen Kinderen die supplementen met probiotica en prebiotica nemen ('synbiotica'), hebben het gemakkelijker om overtollige kilo's kwijt te geraken. Een nog belangrijker resultaat was dat de supplementen ook ontstekingen in het bloed verlagen. Ontstekingen liggen aan de basis van stoornissen in het metabolisme en leiden uiteindelijk tot diabetes, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen op latere leeftijd.

Het supplement dat artsen in dit onderzoek uitgetest hadden, bevatte zeven probiotische stammen en fructo-oligosaccharide als prebiotica. Ook was er vitamine A, vitamine C en vitamine E aan toegevoegd. Dit onderzoek bewijst dat een gezonde darmflora van groot belang is voor de gezondheid van het hele lichaam.

Darmverzorgende tips
Gezond vermageren, hoe doe je dat?

Meer lezen:
Gewichtsverlies met chroom
Meer voedingsmiddelen met prebiotica eten
Het mysterie van prebiotica, probiotica en synbiotica

Bronnen:
Kelishadi R, Farajian S et al. A randomized triple-masked controlled trial on the effects of synbiotics on inflammation markers in overweight children. J Pediatr (Rio J). 14 03-04;90(2):161-8
4. Hume MP et al. Prebiotic supplementation improves appetite control in children with overweight and obesity: a randomized controlled trial. The American Journal of Clinical Nutrition. 2017;105(4):790-799.

 

lijn