Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 januari 2017
Afslanken met (trage) suikers!
| 19/01/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Afslanken met (trage) suikers! Mensen, die willen afslanken en daarbij een eetpatroon volgen dat zeer arm is aan trage suikers, scoren veel slechter tijdens geheugen- en concentratieproeven dan mannen vrouwen die aan een zekere vorm van caloriebeperking doen, maar wel dagelijks de nodige trage suikers via hun dieet blijven opnemen. Een studie hierover verscheen in het wetenschapoelijk vakblad 'Appetite'. "Deze studie toont overduidelijk aan dat om het even welk vermageringsdieet toch de nodige trage suikers (bruin brood, pasta, fruit) moet bevatten, willen we niet dat de personen die moeite doen om gewicht te verliezen neurologissche problemen krijgen onder de vorm van een tragere reactiesnelheid,
mindere concentratie en een haperend geheugen", verklaart Holly A. Taylor, die professor in de psychologie is aan de Amerikaanse Tufts universiteit.

"Dieetkuren zonder trage suikers zijn ronduit gevaarlijk, zeker in het verkeer", besluit de psychologe. Aan de studie namen 19 mannen en vrouwen deel in de leeftijdscategorie tussen 22 en 55 jaar. De groep die geen suikers meer at, verloor al na 1 week een deel van de geheugencapaciteiten en vertoonde al veel tragere reactiesnelheden in het wegverkeer.

Gezond vermageren, hoe doe je dat?
Overgewicht voorkomen

Meer lezen:
Vermijd verborgen suikers
Sneller afslanken dankzij lage glycemische index
Kinderen gezonder na tien dagen zonder suiker

Bronnen:
D'Anci KE, Watts KL, Kanarek RB, Taylor HA.
Low-carbohydrate weight-loss diets. Effects on cognition and mood.D'Anci KE, Watts KL, Kanarek RB, Taylor HA.
Appetite. 09 02;52(1):96-103

 

lijn