Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 maart 2016
Fruit, groenten en noten tegen hooikoorts
| 30/03/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Fruit, groenten en noten tegen hooikoorts Een groep wetenschappers gingen na waarom kinderen en jonge mensen op het Griekse eiland Kreta veel minder het slachtoffer werden van hooikoorts en astma. Deze twee aandoeningen komen steeds meer voor in het geïndustrialiseerde deel van West-Europa. De onderzoekers volgden zevenhonderd jonge mensen in de leeftijdscategorie tussen zeven en achttien jaar.
Voor de wetenschappers staat het vast dat de mediterrane eetgewoonten, waarin vers fruit, groenten en noten de hoofdbestanddelen vormen, er voor zorgen dat er minder hooikoorts, allergische rhinitis en astma ontstaan.

Rode druiven, sinaasappelen, appelen en verse tomaten bieden een belangrijke bescherming.
Magnesium die in verse noten voorkomt zou de astmasymptomen verminderen en de werking van de longen verbeteren. Noten zijn ook een goede leverancier van natuurlijke vitamine E. Deze vitamine waakt over de menselijke cellen en elimineert vrije radicalen die het immuunsysteem ondermijnen.

Hoe hooikoorts behandelen?
Maatregelen tegen allergie

Lees ook:
Verband tussen astma, kanker en de binnen atmosfeer
Minder last van hooikoorts met acupunctuur
Hoe ontstaan allergieën?</a>

Bronnen:
Chatzi L, Apostolaki G, et al.
Protective effect of fruits, vegetables and the Mediterranean diet on asthma and allergies among children in Crete, Thorax. 07 04 15

 

lijn