Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 januari 2013
Griep en verkoudheid bestrijden met look
| 30/01/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Griep en verkoudheid bestrijden met look Het dagelijks innemen van een capsule met gefermenteerde knoflook (aged garlic extract, AGE) vermindert de ernst van een verkoudheid of een griepaanval. Het helpt om sneller symptoomvrij te zijn. Ook een gunstige invloed op de witte bloedcellen is meetbaar, wat aantoont dat knoflook de immuniteit versterkt. Knoflook wordt al eeuwen medicinaal gebruikt, onder andere door militairen en slaven in het oude Griekenland om uitputting tegen te gaan.

Gefermenteerde knoflook is een extract op basis van knoflook die langdurig gerijpt wordt in alcohol. Het extract is rijk aan bioactieve stoffen en heeft niet de penetrante geur van verse knoflook. Het heeft daarom geen slechte invloed op de adem.

Hoe behandel je een verkoudheid?
Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?
Afweerverhogende voedingsstoffen

Meer lezen:
Knoflook verlaagt de bloeddruk
Een verkoudheid is altijd besmettelijk
Voeding en supplementen die griep voorkomen

Bronnen:
Nantz MP et al. Supplementation with aged garlic extract improves both NK and gd-T cell function and reduces the severity of cold and flu symptoms: A randomized, double-blind, placebo-controlled nutrition intervention, Clinical Nutrition. 2012; doi:10.1016/j.clnu.2011.11.019

 

lijn