Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Artikels
5 november 2015
Meer energie met spirulina
| 05/11/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Meer energie met spirulina Spirulina is een zoetwater micro-alg waarvan de voedingswaarde de laatste decennia ruim werd onderzocht. Het is vandaag een zeer geschikt supplement voor iedereen die belang hecht aan zijn of haar gezondheid. Vooral in de herfst en de winter helpt spirulina mensen om meer energie te krijgen. Het bevat zeer veel plantaardige eiwitten (55 tot 70 procent van het totale gewicht). Het is een zeer sterke en veilige bron van ijzer. Iedere 10 gram van dit product bevat 15 milligram ijzer. IJzer is van essentieel belang voor de groei en de ontwikkeling van ieder kind.

Vegetariërs en zwangere vrouwen hebben ook een grotere, veilige ijzerbehoefte. Mensen die last hebben van vermoeidheid hebben - in de meeste gevallen - ook een tekort aan ijzer. Diabetici hebben er alle belang bij om hun arts te vertellen dat ze spirulina gebruiken. De micro-alg verhoogt immers de insulinegevoeligheid. Het is dus best mogelijk dat er bij dagelijks gebruik ook minder diabetesmedicijnen moeten ingenomen worden.

Hoe bloedarmoede voorkomen?
Afweerverhogende voedingsstoffen

Meer lezen:
Suiker is een energiedief
Spirulina waardevolle alg
Snelle tips voor meer energie!

Bronnen:
Lu HK, Hsieh CC, Hsu JJ, Yang YK, Chou HN.
Preventive effects of Spirulina platensis on skeletal muscle damage under exercise-induced oxidative stress. Eur J Appl Physiol. 06 09;98(2):220-6.

 

lijn