Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 mei 2011
Multivitaminen zijn noodzakelijk
| 20/05/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Multivitaminen zijn noodzakelijk Italiaanse ouderdomsspecialisten zien dat voedingstekorten steeds vaker voorkomen bij oudere mensen. Ze denken dat multivitaminen nodig zijn om inname van voldoende voedingsstoffen te verzekeren.
Vele artsen geloven vandaag nog steeds dat vitaminesupplementen niet nodig zijn, als je maar gezond en evenwichtig eet. Hierbij gaan ze voorbij aan de vele voedingsstoftekorten die in geïndustrialiseerde landen voorkomen.

Italiaanse onderzoekers volgden de inname van essentiële mineralen en vitaminen van zeventig gezonde 70-plussers. In het begin bestond er enkel een ernstig tekort aan vitamine B1. Tien jaar later had de helft ook tekorten voor vitamine B2 en vitamine A, hoewel iedereen goed at. Ook tekorten van vitamine C kwamen veel vaker voor.
Enkel vitamine B1, B2, A en C werden in beschouwing genomen. Van andere essentiële voedingsstoffen is ook bekend dat tekorten de regel zijn, zoals vitamine D en selenium.

Hoe gezonder eten?

Lees ook:
Beschermt een multi tegen darmkanker?>
Multivitaminen doen je beter voelen

Bronnen:
Toffanello ED, Inelmen EM et al. Ten-year trends in vitamin intake in free-living healthy elderly people: the risk of subclinical malnutrition. J Nutr Health Aging. 2011;15(2):99-103

 

lijn