Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
13 augustus 2020
Stress verdubbelt allergische reacties
| 13/08/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Stress verdubbelt allergische reacties In Europa lijdt 1 op de 3 mensen aan allergische reacties. De helft van de allergiepatiënten ondervindt hinder aan de ademhalingswegen.
Allergiepatiënten, die angstig zijn of onder zware druk moeten presteren, zien hun allergieklachten verdubbelen. Tot dat besluit komen Amerikaanse wetenschappers die verbonden zijn aan de Columbus universiteit. De onderzoekers waarschuwen dat een niet goed verzorgde allergie kan leiden tot meer ernstige aandoeningen zoals astma.

De onderzoekers hebben een klinische proef uitgevoerd met 28 proefpersonen met allergische rhinitis. Ze lieten de deelnemers een reeks huidtesten ondergaan in twee afzonderlijke sessies van een halve dag. In de eerste sessie zorgden de onderzoekers voor een ontspannen sfeer, terwijl in de tweede sessie er alles aan werd gedaan om een ​​staat van stress te creëren. Volgens de resultaten waren de allergische reacties van de deelnemers tot tweemaal zo ernstig als die van de onderzoekers de eerste keer.

Hoe stress voorkomen?
Maatregelen tegen allergie

Lees ook :
Maagzuurremmers veroorzaken allergie
Adaptogenen verhogen weerstand bij stress
Preventie pinda- en andere voedselallergieëna>

Bronnen:
Kiecolt-Glaser J, Glaser R, Marshall G, et al. Stress, anxiety can make allergy attacks even more miserable and last longer. Presentation at the American Psychological Association in Boston 08 14 Boston.

 

lijn