Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 juni 2021
Voedingssupplement tegen glaucoom en droge ogen
| 03/06/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Voedingssupplement tegen glaucoom en droge ogen Een supplement met 4 natuurlijke stoffen beschermt de ogen van glaucoompatiënten. Italiaanse artsen zagen dat de combinatie van forskoline, rutine, vitamine B1 en B2 de symptomen van uitdroging onderdrukt. Patiënten met glaucoom moeten soms meerdere oogdruppeltjes gebruiken die benzalkonium bevatten. Benzalkonium is een bewaarmiddel dat de ogen kan irriteren. Glaucoompatiënten die regelmatig oogdruppels moeten nemen, kunnen daarom nieuwe oogklachten krijgen, zoals droge ogen.

Forskoline is een medicinale stof uit de wortel van Coleus forskohlii, een kruid dat de Indische geneeskunde vaak gebruikt. Rutine is een bioflavonoïde die de vochtbalans kan herstellen. De combinatie van kruiden en vitaminen helpt het traanvocht te stabiliseren, zodat het beschermlaagje op de ogen intact blijft.

Droge ogen en contactlenzen
Hoe onderdruk je oogontstekingen?

Meer lezen:
Omega-3 goed voor de ogen
Veel mensen lijden aan droge ogen
Bescherm je ogen tegen overbelasting

Bronnen:
Nebbioso M, Rusciano D, Pucci B et al. Treatment of glaucomatous patients by means of food supplement to reduce the ocular discomfort: a double blind randomized trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2013 Apr;17(8):1117-22.

 

lijn