Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 april 2020
Gewicht verliezen zonder moeite?
| 08/04/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Gewicht verliezen zonder moeite? Thermogenese is de verbranding van energie zonder spierarbeid. Mensen kunnen bijgevolg afslanken zonder noemenswaardige moeite te doen. Het enige wat je moet weten is hoe je de eigen thermogenese moet verhogen. Om de verbranding van de voedingscalorieën te verhogen is het wel aan te raden om dagelijks een half uurtje te bewegen. Je kan via de normale dagtaken onbewust aan spieropbouw doen door te wandelen, tassen te dragen (boodschappen) huishoudelijk werk verrichten of gewoon te sporten voor de 'fun'. Deze minimale spieroefeningen zullen er voor zorgen dat de spiermassa op peil blijft of vermeerdert. Hoe meer spieren hoe sneller de calorieën verbranden, ook als je slaapt.

Een ander winstgevend tipje is de kamertemperatuur één tot twee graden lager te zetten en met een open venster te slapen, ook in de winter. Ook koffie drinken is een zeer doeltreffend middel. Een tot twee kopjes koffie verhogen de thermogenese met 2 tot 3 procent. Indien je koffie drinkt om het metabolisme (stofwisseling) te versnellen, doe dit dan een half uur voor de maaltijd voor een maximaal effect. Andere stoffen die de thermogenese verhogen zijn kalium, magnesium, groene thee extract, visolie, chroom en CLA (Geconjugeerd linolzuur).

Gezond vermageren, hoe doe je dat?
Zijn chroomsupplementen nuttig ?

Meer lezen:
Afslanken zonder hongergevoel
Calorieën tellen of weten wat je eet?
Suikervervangers veroorzaken gewichtstoename

Bronnen:
Major GC, Doucet E, Trayhurn P, Astrup A, Tremblay A. Clinical significance of adaptive thermogenesis. Int J Obes (Lond).

 

lijn