Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
24 juni 2010
Glucosamine en Chondroitine kunnen gewrichtsklachten voorkomen
| 24/06/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Glucosamine en Chondroitine kunnen gewrichtsklachten voorkomen De voedingssupplementen glucosamine en chondroitine helpen om de pijn en de stijfheid bij gewrichtsklachten weg te nemen. Dat blijkt uit meer dan negentig wetenschappelijke studies. Glucosamine en chondroitine hebben géén neveneffecten in tegenstelling tot de analgetica en de antibiotica die klassiek het meest gebruikt worden voor de behandeling van gewrichtsklachten. Pijnstillers en ontstekingswerende middelen genezen de pijnlijke aandoening niet. Glucosamine en chondroitine zijn tot vandaag de enige natuurlijke producten die dit – in een bescheiden mate – wel doen (Bron: Journal of the American Medical Association).

Iedereen krijgt last van gewrichtsklachten
In de Europese Unie leven er meer dan 155 miljoen mensen met gewrichtsklachten. Twee op drie slachtoffers zijn vrouwen. Tot voor kort waren enkel pijnstillers en ontstekingswerende medicijnen in staat de patiënten te helpen om de symptomen van de ziekte te onderdrukken. Genezen was onmogelijk. Vandaag bestaat er een natuurlijke remedie om de pijnlijke aandoening langzaam maar zeker te behandelen. Een voedingssupplement bestaande uit de twee lichaamseigen stoffen glucosamine en chondroitine, vitamine C, calcium, zink en collageen garandeert minder pijn, meer beweeglijkheid en een hogere levenskwaliteit.

Hoe gewrichtsklachten vermijden?

Bronnen:
Valvason C, Musacchio E, Pozzuoli A, Ramonda R, Aldegheri R, Punzi L.
Influence of glucosamine sulphate on oxidative stress in human osteoarthritic chondrocytes: effects on HO-1, p22(Phox) and iNOS expression. / Rheumatology (Oxford)

 

lijn