Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 juni 2019
Glucosamine en chondroitine voorkomen gewrichtsklachten
| 12/06/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Glucosamine en chondroitine voorkomen gewrichtsklachten De voedingssupplementen glucosamine en chondroïtine helpen om de pijn en de stijfheid bij gewrichtsklachten weg te nemen. Dat blijkt uit meer dan negentig wetenschappelijke studies. Glucosamine en chondroïtine hebben géén neveneffecten in tegenstelling tot de analgetica en de antibiotica die klassiek het meest gebruikt worden voor de behandeling van gewrichtsklachten. Pijnstillers en ontstekingswerende middelen genezen de pijnlijke aandoening niet. Glucosamine en chondroitine zijn natuurlijke producten die dit – in een bescheiden mate – wel doen (Bron: Journal of the American Medical Association).

In de Europese Unie leven er meer dan 155 miljoen mensen met gewrichtsklachten. Twee op drie slachtoffers zijn vrouwen. Vroeger waren enkel pijnstillers en ontstekingswerende medicijnen in staat de patiënten te helpen om de symptomen van de ziekte te onderdrukken. Genezen was onmogelijk. Tegenwoordig bestaat er een natuurlijke remedie om de pijnlijke aandoening langzaam maar zeker te behandelen. Een voedingssupplement bestaande uit de twee lichaamseigen stoffen glucosamine en chondroïtine, vitamine C, calcium, zink en collageen garandeert minder pijn, meer beweeglijkheid en een hogere levenskwaliteit.

Wat doe je tegen reuma?
Hoe het risico op artroseklachten verminderen?

Lees ook :
Voeding tegen reuma
Iedereen krijgt gewrichtsklachten
Drie supplementen voor goede gewrichten

Bronnen:
Valvason C, Musacchio E, Pozzuoli A, Ramonda R, Aldegheri R, Punzi L. Influence of glucosamine sulphate on oxidative stress in human osteoarthritic chondrocytes: effects on HO-1, p22(Phox) and iNOS expression. / Rheumatology (Oxford)

 

lijn