Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
16 februari 2021
NAC in de strijd tegen COVID-19
| 16/02/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
NAC in de strijd tegen COVID-19 COVID-19 heeft een gemiddeld overlijdenspercentage van -naargelang de bron- slechts 0,26 tot 0,7%, maar toch zijn er veel mensen die ernstige verwikkelingen doen met ziekenhuisopname voor longontsteking, cytokinenstorm en zelfs overlijden door SARS-CoV-2. Dit terwijl vele andere mensen er licht, of nauwelijks ziek van worden. Waarom?
Onder de vele oorzaken: een pro-inflammatoire status en hoge oxidatieve stress voorafgaand aan de infectie, onvoldoend effectieve immuunreactie om het virus tijdelijk te elimineren, waardoor het in overdrive gaat, …

Recente studies wijzen er op dat een onschadelijk aminozuur zoals N-acetyl-cysteïne (NAC) een grote hulp kan zijn in preventie én behandeling. NAC is de limiterende factor voor de productie van de belangrijkste antioxidant -glutathion- in de lever. NAC is dus antioxidatief, maar ook anti-inflammatoir, immuunmodulerend én verbetert de aanmaak van T-immuuncellen. NAC is tevens leverondersteunend (tegengif van dafalgan!) en wordt medisch al zeer lang gebruikt om fluimen vloeibaarder te maken, zodat ze beter opgehoest kunnen worden (Lysox-Lysomucil).
Een must dus om in huis te hebben in deze coronatijden!

Bescherm jezelf tegen COVID-19
Voorkom leverziekten met een gezonde eet- en leefstijl

Meer lezen:
Dossier Covid-19
Help je lever met NAC
NAC: veelzijdige longbeschermer
NAC als behandeling van rokerslong

Bronnen:
Poe FL, Corn J. N-Acetylcysteine: A potential therapeutic agent for SARS-CoV-2. Medical Hypotheses Volume 143, October 2020, 109862.
Andreou A et al. COVID-19: The Potential Role of Copper and N-acetylcysteine (NAC) in a Combination of Candidate Antiviral Treatments Against SARS-CoV-2. In Vivo. 2020 Jun;34(3 Suppl):1567-1588. doi: 10.21873/invivo.11946.

 

lijn