Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 juni 2011
Natuurlijke middelen tegen luchtwegeninfectie
| 10/06/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Natuurlijke middelen tegen luchtwegeninfectie De combinatie van zink, selenium, vitamine C en echinacea beschermt de luchtwegen tegen de schadelijke gevolgen van een infectie. Voor mensen met obstructieve longziekten is dat van vitaal belang.
Mensen met obstructieve longziekten hebben een vernauwing aan de luchtwegen zodat ze minder goed ademen. Roken is een typische oorzaak van luchtwegvernauwingen. Slijm ophoesten en ademhalingsstoornissen zijn er het logische gevolg van.

Virale infecties verergeren de aandoening, vandaar dat patiënten die aan obstructieve longziekten lijden en astmapatiënten extra bescherming nodig hebben. Vitamine C is een belangrijke antioxidant in de longen en kan deze virale schade inperken. Selenium en zink zijn cruciale voedingsstoffen voor onze immuniteit. Van echinacea weten we dat dit kruid de immuniteit in ons lichaam verhoogt.

Hoe geraak je van astma af?
Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Bronnen:
Isbaniah F, Wiyono WH et al. Echinacea purpurea along with zinc, selenium and vitamin C to alleviate exacerbations of chronic obstructive pulmonary disease: results from a randomized controlled trial. Journal of clinical pharmacy and therapeutics. 2010; doi:10.1111/j.1365-2710.2010.01212.x

 

lijn