Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
11 december 2019
Slank en gezond met zeedenschors
| 11/12/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Slank en gezond met zeedenschors Pycnogenol, een gestandaardiseerd extract van de bast van de zeeden, kan het risico voor diabetes en hart- en vaatziekte sterk terugdringen.
Bij 64 mannen en vrouwen die aan het metabool syndroom leden, zagen Italiaanse artsen een gewichtsvermindering van 2,7 kg door zes maanden een supplement met Pycnogenol te nemen (150 mg/d). Er was een duidelijke vermindering van de middelomtrek, wat het gunstige effect van Pycnogenol benadrukt. Verder was er ook een daling van de bloedsuiker (met 7%), bloedvetten en bloeddruk. De HDL-waarde steeg.

Het metabool syndroom is een voorstadium van diabetes, gekenmerkt door het bezitten van enkele van deze risicofactoren: obesitas, hoge bloedvetten, lage HDL-cholesterol, hypertensie en hoge bloedsuiker. De artsen van dit onderzoek hadden voor deze studie enkel deelnemers uitgekozen die alle risicofactoren bezaten. Na de studie had minder dan 2% van de deelnemers nog alle vijf risicofactoren. Bij 10% waren alle risicofactoren verdwenen, 43% had slechts twee risicofactoren en 40% had nog vier risicofactoren.

Hoe voorkom je diabetes?
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Meer lezen:
Zeedenschorsextract bij astma en COPD
Lange vluchten: preventie met pycnogenol
Minder menstruatiepijn met pycnogenol

Bronnen:
Belcaro G, Cornelli U et al. Pycnogenol supplementation improves health risk factors in subjects with metabolic syndrome. Phytother. Res. 13; DOI: 10.1002/ptr.4883

 

lijn