Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 juni 2017
Zinksupplementen tegen depressie
| 20/06/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Zinksupplementen tegen depressie Zinktekorten komen vaak voor bij patiënten met een depressie. Zink is een belangrijk mineraal voor de hersencellen, in het bijzonder die van de hersengebieden die iets met de depressie te maken hebben. Een aantal studies tonen bovendien aan dat zinksuppletie mogelijk gunstig is als behandeling tegen depressie.
Meestal werden de zinksupplementen gegeven aan patiënten die reeds geneesmiddelen namen tegen hun depressie. Opmerkelijk is de gunstige werking van zinksupplementen bij patiënten bij wie de behandeling met geneesmiddelen niet goed aanslaat.

Volgens sommige onderzoekers is meer onderzoek nodig om deze 'voorlopige resultaten' te bevestigen. Zinksupplementen zijn alvast een goedkope, veilige en wijd toepasbare optie tegen depressie. Zinksupplementen die in de studies gebruikt werden, bevatten 10 - 25 mg zink.

Hoe het risico op een depressie verkleinen?

Meer lezen:
Lichttherapie tegen depressie
Natuurlijke behandeling voor kinderen met depressie
Omega-3 EPA werkt tegen depressie

Bronnen:
Lai J, Moxey A et al. The efficacy of zinc supplementation in depression: Systematic review of randomised controlled trials. Journal of Affective Disorders xxx doi:10.1016/j.jad.11.06.022

 

lijn