Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 augustus 2018
De gezonde eigenschappen van lecithine
| 27/08/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
De gezonde eigenschappen van lecithine Lecithine heeft een brede ondersteunende invloed om hart en bloedvaten jong te houden. Het helpt bij de verlaging van een hoog cholesterolgehalte en is goed voor de bloeddruk. Doordat het de bloedvaten elastisch en jong houdt, zorgt lecithine tevens voor een optimale bloedcirculatie. Lecithine is bijgevolg ook ideaal voor mensen die last hebben van koude handen en voeten. Verder is lecithine een belangrijke steun voor het behouden van een optimale levenskwaliteit. Het helpt ook bij vermoeidheid, in stress-situaties en het is goed voor het immuunsysteem.

Met de feestweken voor de boeg is het mischien goed om weten dat het samen met mariadistel een uitstekende, reinigende werking van de lever garandeert. Het brengt minder gezonde vet- en cholesterol afzettingen terug in de bloedbaan en heeft dus een gunstige invloed op het metabolisme. Lecithine verbetert tevens het geheugen en het concentratievermogen. Er zijn geen nadelige effecten op de gezondheid bekend.

Hoe je bloedvaten sterk houden?
Hypertensie preventief benaderd

Meer lezen:
Topfitte hersenen na vijftig
Fosfatidylserine verlaagt chronische stress
Hoe een verzwakt afweersysteem herkennen?

Bronnen:
Nagatsuma K, Hayashi Y, Hano H, Sagara H, Murakami K, Saito M, Masaki T, Lu T, Tanaka M, Enzan H, Aizawa Y, Tajiri H, Matsuura T. Lecithin: retinol acyltransferase protein is distributed in both hepatic stellate cells and endothelial cells of normal rodent and human liver. Liver Int. 08 06 9.

 

lijn