Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
27 november 2021
Aardappelen en reumapatiënten
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Aardappelen en reumapatiënten Vaak wordt er beweerd dat aardappelen en andere leden van de nachtschadefamilie, waaronder tomaat, aubergine en paprika, slecht zijn voor reumapatiënten en moeten worden gemeden. Deze gewassen zouden namelijk zorgen voor extra ontstekingen en gewrichtspijnen. Dit verhaal is deels waar. Deze gewassen bevatten namelijk allen een stof, solanine genaamd. Sommige mensen zijn zeer gevoelig voor de stof, en kunnen last krijgen van ontstekingen en gewrichtspijn.

Dit geldt echter niet voor mensen die de overgevoeligheid niet hebben. Voor reumapatiënten is het daarom aan te raden een tijdje geen aardappelen, paprika’s of andere nachtschadeachtigen te eten. Als de pijn afneemt, lijdt u waarschijnlijk ook aan overgevoeligheid. U kunt maatregelen nemen om het gehalte solanine in aardappelen te doen afnemen. De grootste concentratie solanine bevindt zich vlak onder de schil. Door goed te schillen, verwijdert u al veel. Ook koken doet de hoeveelheid solanine verminderen. De stof wordt niet afgebroken door verhitting, maar lost wel op in kokend water. Ten slotte moet u groene aardappelen vermijden. Hoe groener een aardappel, hoe hoger de concentratie.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".