Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
26 oktober 2021
Chronische ruggewrichtspijn
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Chronische ruggewrichtspijn Bijna iedereen heeft al eens de gevolgen van rugpijn ervaren. Rugklachten komen bij ongeveer 60 tot 90% van de bevolking voor. Verdwijnen de rugongemakken niet binnen de vier tot zes weken dan is er een vermoeden van chronische rugpijn.
De aanleiding voor het ontstaan van rugpijn is soms banaal. Je bukt voorover om je balpen te nemen die op de grond ligt. Plots ontstaat een hevige pijnscheut onderaan in de rug. Je kunt nauwelijks overeind komen en elke beweging doet pijn. Rugklachten kunnen ook voorkomen tijdens het tillen van een licht voorwerp of tijdens het zitten. Zeurende rugpijn kan uitstralen naar de billen en benen.
De behandeling van rugklachten bestaat vaak uit een rustperiode van enkele dagen, het gebruik van pijnstillers en spierontspanners, eventueel in combinatie met kinesitherapie. In een klein aantal gevallen is een chirurgische ingreep noodzakelijk. Het dragen van een elastische steungordel biedt extra ondersteuning van de rug.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".