Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
27 november 2021
Reuma veroorzaakt vaak relatiebreuk
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Reuma veroorzaakt vaak relatiebreuk Veel vrouwen met reuma kampen met grote relatieproblemen. Een kwart van de gescheiden vrouwen met reuma ziet de ziekte als de belangrijkste reden voor de breuk met hun partner. Ook zegt 40 procent van de alleenstaande vrouwen met reuma vanwege de aandoening geen duurzame relatie met een ander aan te durven gaan. Dat blijkt uit een internetpeiling onder tweeduizend vrouwelijke reumapatiënten. Het vakblad 'De specialisten/Les spécialistes' hield in de zomer van 2009 de enquête onder vrouwen in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De deelneemsters waren gemiddeld 46 jaar. Bij 75 procent was de diagnose een jaar of langer geleden gesteld.

De redenen waarom relaties onder de reuma lijden, bleken divers. 63 procent heeft dagelijks last van veel pijn, wat zijn weerslag heeft in het normale leven. Bij dertig tot vijftig procent is de aandoening dermate ernstig dat zaken als boodschappen of het huishouden niet meer te doen zijn. Veel vrouwen durven bovendien niet aan kinderen te beginnen, vooral vanwege de risico’s voor het kind tijdens de zwangerschap. Ook heeft de ziekte veel emotionele gevolgen; een niet te verwaarlozen aantal heeft zelfs last van depressies.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".