Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
26 oktober 2021
Chronische Nekpijn
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Chronische Nekpijn Chronische nekpijn komt vaak voor bij mensen die een kantoorbaan hebben. Mogelijke oorzaken van aanhoudende of chronische nekpijn zijn: slijtage (artrose) van de nekwervels, botontkalking (osteoporose) van de nekwervels, zweepslag (whiplash) tijdens een aanrijding, verhoogde spierspanning in de nekregio, nekhernia,…

De halswervelkolom is opgebouwd uit zeven wervels. Met uitzondering van de twee bovenste halswervels ligt er tussen twee opeenvolgende nekwervels een laagje elastisch materiaal, de tussenwervelschijf. Als om de een of andere reden een tussenwervelschijf duwt tegen een zenuwwortel ontstaan herniaverschijnselen. Gebeurt dit ter hoogte van de halswervels dan spreken we van een nekhernia. Er ontstaat een pijnlijk gevoel in de halsregio met bewegingsbeperking van de hals als gevolg. Deze pijn kan uitstralen naar de arm. De meest voorkomende nekhernia's liggen tussen de 5e en de 6e en tussen de 6e en de 7e halswervel.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".